Voivatko tietokonepelit auttaa lapsia oppimaan taloutta?

posted in: Teknologia | 0

Jotkut ihmiset saattavat pitää tietokonepelejä pahana, joka vaarantaa pienten lasten ajattelutavan laadun. Mutta todellisuudessa kaikki tietokonepelit eivät ole huonoja. Itse asiassa monet ihmiset uskovat, että tietokonepelit voivat olla hyödyllinen osa koulutusta, etenkin rahoitusalalla. Kuinka tietokonepelit voivat auttaa lapsia oppimaan taloutta?
On tietokonepelejä, jotka pyörivät rahoituksen ympärillä
Kun useimmat aikuiset ajattelevat nykyään videopelejä, he ajattelevat yleensä väkivaltaisia, ampuma-aseita, hakkerointia. Mutta on hyödyllisiä pelejä, jotka pyörivät varainhoidon ympärillä. Näitä pelejä kutsutaan yleensä liiketoiminnan simulaatiopeleiksi tai taloudellisiksi simulaatiopeleiksi. Joitakin esimerkkejä peleistä ovat Real Estate Tycoon, Big Biz Tycoon ja Restaurant Empire. Nämä pelit antavat lapsille käsityksen siitä, miten rahaa käytetään todellisessa maailmassa. Jotkut saattavat olla vain huvin vuoksi, kun taas on niitä, jotka voivat todella antaa lapsille ajatuksia herättäviä simulaatioita – sellaisia, joita he saattavat lopulta kohdata tosielämässä.
Monet ihmiset eivät tiedä paljoakaan lainoista ja veroista
Tämä on tosiasia. Ja syy tähän on se, että lainojen ja verojen käsitettä opetetaan lapsille harvoin. On joitain hyviä kouluja, joista suurin osa on yksityisiä kouluja, joissa näitä käsitteitä opetetaan, mutta monilla lapsilla ei ole pääsyä näihin kouluihin. Ja mikä olisi parempi tapa antaa lasten ymmärtää nämä käsitteet kuin altistaa heidät varainhoitoa koskeville peleille? Tässä korkean teknologian maailmassa ei ole niin vaikeaa päästä käsiksi näihin niin kutsuttuihin liiketoiminnan simulointipeleihin. Suurin osa niistä on ladattavissa Internetistä ja osa niistä voi ostaa pelikaupoista kohtuulliseen hintaan. Ja tässä sukupolvessa, jossa älypuhelimen käyttö on normaalia, ei ole yllätys, että joitain näistä peleistä voidaan pelata sovelluksissa?
Ovatko videopelit todella tehokkaita lasten kouluttamisessa?
Videopelit ovat saaneet lapset erittäin kiinnostuneiksi heidän tarjoamistaan ​​alueista. Tämä pätee käytännössä historiallisiin videopeleihin. Jos kävisit haastattelemassa lapsia, jotka ovat erittäin hyviä historiassa, huomaat, että suurin osa heidän tietämyksestään ja historiallisesta kiinnostuksestaan ​​ei johtunut historiakirjojen lukemisesta, vaan pelaamalla historiallisia pelejä. Sama vaikutus voidaan odottaa myös taloushallinnon peleistä. Kuuluisan rahoitukseen liittyvän pelin, The Great Piggy Bank Adventure, kehittäjä T.Rowe Price on todennut, että kaksi kolmasosaa hänen peliä kokeilevista lapsista on asettanut uudet tavoitteet rahojen käyttämiselle. Suurin osa heistä osoitti jopa eron kulutuskäyttäytymisessään.
Kuinka rahoitukseen liittyvät videopelit ovat merkityksellisiä tänään?
Kuten aiemmin mainittiin, siellä on tonnia videopelejä, jotka simuloivat taloushallintoa. Näiden pelien avulla lapset käsittelevät rahaa, käyttävät niitä ja tekevät mitä haluavat heidän kanssaan pelin mukaan. On huomattava, että tällaisia ​​videopelejä ei jo käytetä ammattimaailmassa, jotta työntekijät voivat tuntea finanssialan. Siksi nämä pelit ovat todellakin merkityksellisiä nykymaailmassa, koska ne ovat muutakin kuin pelit, jotka auttavat lapsia tappamaan aikaa. On ehdottomasti hyvä asia, että tekniikkaa voidaan käyttää auttamaan lapsia oppimaan taloushallinnosta.