The Classmate PC – Intelin koulutusaloite

posted in: Teknologia | 0

Intel on keksinyt samanlaisen järjestelmän kuin OLPC – Intel-pohjainen Classmate PC. Se on osa Intel Education Initiative -ohjelmaa. Intel Classmate on pohjimmiltaan vankka, lapsiystävällinen kannettava tietokone, joka on suunniteltu koulutukseen, kuten One Laptop Per Child Foundation -säätiö – molemmat kiitettävät pyrkimykset.

Mutta siihen yhtäläisyydet loppuvat…

Toisin kuin One Laptop Per Child Foundation, Classmate PC on kaupallinen tuote, kuten kaikki muutkin Intelin valmistamat tuotteet. Se on saatavilla vain niille, joilla on siihen varaa. Se tekee teknologian näiden kehitysmaiden ja lasten saataville, mutta ei käytännöllistä.

Se on myynnissä Amazonissa, ja se alittaa XO-kannettavien ”Give One, Get One” -järjestelmän. Muista kuitenkin, että jos ostat Classmate kannettavan tietokoneen, ostat vain yhden – ja huonomman tuotteen. Acer Aspire One on halvempi, jos etsit minikannettavaa, ja siinä on korkeammat tekniset tiedot. Samalla rahalla OLPC toimittaa kaksi XO-kannettavaa, yhden sinulle ja toisen jollekulle, jossa se voi auttaa muuttamaan elämää koulutuksen avulla.

Intelin tekemät asiat ovat kuitenkin osa koulutusratkaisua. Intel on sanonut, että he tähtäävät ”keskivaiheen kehitysmaihin”, joissa osa teknologiasta on jo olemassa ja Classmate on vain sen jatke.

”Intel Education Initiative” on ohjelma, joka on suunniteltu auttamaan tuottamaan seuraavan sukupolven innovaattoreita, jotka vievät teknologiaa eteenpäin. Intel käyttää huimat 100 miljoonaa dollaria opettajien koulutukseen, opiskelijoiden koulutukseen ja yliopistoissa kaikkialla maailmassa matematiikan, tieteen ja teknologian aloilla.

Koulutusaloite on kaikki osa ”Intel World Ahead -ohjelmaa”, joka keskittyy teknologian saatavuuden parantamiseen, ihmisten yhdistämiseen langattomien teknologioiden avulla, laadukkaaseen koulutukseen sekä paikallisen sisällön ja palvelujen luomiseen, kun yhä useammat ihmiset muodostavat yhteyden toisiinsa.

Ensimmäinen, kooltaan ja painoltaan hyvin samanlainen kuin XO-kannettava, 7 tuuman 800 × 480 värin LCD-näyttö ja Intel Celeron M 900 MHz -prosessori – aivan kuten ensimmäinen Asus Eee PC. Se on 245 × 196 × 44 mm ja painaa jopa 1,45 kg.

Toisen sukupolven versio on hieman pienempi ja kevyempi, ja siinä on uusi tehokas Intel Atom -mikroprosessori ja se on saatavana 8,9″ 1024 × 600 värin LCD-näytöllä. Siinä on myös parannettu akun kesto, valinnainen kamera ja mesh-verkko.

Molemmat ovat saatavilla XP Professionalilla tai Linuxilla, niissä on 10/100M Ethernet ja 802.11b/g WLAN, integroitu 2-kanavainen ääni, mikrofoni ja kaiutin sekä 2 USB-porttia ja yksi SD-paikka.

Niille, jotka tarvitsevat kestävän kannettavan tietokoneen, Classmate on erittäin toteuttamiskelpoinen vaihtoehto. Se on suunniteltu kestämään enemmän kuin muut kannettavat tietokoneet ja netbookit, kuten XO. XO:lla ei kuitenkaan ole saatavilla Microsoft XP -versiota, joka voisi auttaa yhteiskäytössä koko tietokoneverkossa. Näistä syistä ’Racing The Planet’ -tapahtuman järjestäjät käyttävät Classmatea kilpailijoille, lääkintäryhmille, lehdistölle ja muille kommunikaatioon ja tietojenkäsittelyyn. ’Racing The Planet’ on kestävyyskilpailu, joka haastaa kilpailijat kulkemaan maan vaikeimmassa maastossa Etelämantereesta Saharaan.

”Matkustamme kevyesti ja nopeasti kilpailujen aikana, emmekä yksinkertaisesti voi käyttää varusteita, jotka eivät toimi”, sanoo Mary Gadams, Racing the Planetin toimitusjohtaja. ”Tällä hetkellä ei ole olemassa parempaa laitetta, joka täyttäisi Racing The Planetin vaatimukset.”