Estääkö tämä pelko liiketoimintaasi?

posted in: Liiketoiminta | 0

Oletko koskaan miettinyt, miksi niin monien missiolähtöisten yrittäjien mielestä on niin vaikeaa saada todella selvää siitä, mitä he tarjoavat ja kuinka siitä puhutaan mahdollisille asiakkaille?

PELKO vaivaa monia naisyrittäjiä, jotka haluavat vaikuttaa. Pelolla on monet kasvot. Puhun useista heistä täällä lähiviikkoina.

Pelkojen nimeäminen ja niiden poistaminen järjestelmästäsi on PARAS TAPA, jolla saat selville, mitä palveluita tarjoat yrityksellesi, jotta voit helposti rekisteröidä ihanteelliset asiakkaasi.

Puhutaanpa yhdestä pelosta, joka saattaa vaikuttaa sinuun ja yritykseesi tietämättäsi, jotta voit käsitellä sitä ja muuttaa sitä.

PELKO tehdä se VÄÄRIN!

Jos olet kuten useimmat naiset liiketoiminnassa, pelkäät:

*sekoittaa,

*ei ole täydellinen ja

*ei tiedä miten vastata uuteen tilanteeseen tai haasteeseen.

Monilla miehillä ei ole tätä pelkoa, ja he ovat itse asiassa melko varmoja siitä, että he voivat tehdä asioita, joita he eivät ole koskaan tehneet tai joita he eivät ole koulutettuja tekemään.

Sitä vastoin monet erittäin kyvykkäät naiset vastustavat kokeilla jotain uutta ja hakevat sen sijaan toisen todistuksen tai lisää koulutusta, jotta he varmasti pystyvät käsittelemään mitä saattaa tulla eteen.

Kuten voitte kuvitella, pelko tehdä ”se” väärin estää monia palvelupohjaisia yrittäjiä saamasta selvää, mitä he tarjoavat, kuinka se hyödyttää heidän asiakkaitaan ja kuinka arvokasta se on.

Monet meistä on kasvatettu ”hyviksi tytöiksi” ja haluavat miellyttää meille tärkeitä ihmisiä. Naisina teemme toisista välittämistä, mutta liike-elämässä voimme viedä sen liian pitkälle.

Tarkastellaanpa tapaa käsitellä väärin tekemisen pelkoa:

Kysy itseltäsi, missä liiketoiminnassasi ja tarjonnassasi yrität miellyttää muita kuin itseäsi.

*Alennatko hintojasi?

*Pysytkö epäselvänä palveluistasi ja tarjouksistasi, jotta kukaan ei tiedä tarkalleen mitä teet?

* Teetkö liian monta kauppaa tai ilmaisia istuntoja?

(** Katso huomautukseni alla)

Kaikkien näiden toimien takana on pelko siitä, että et miellytä jotakuta, joka on sinulle tärkeä. Kysy itseltäsi:

*Kuka tuo henkilö on?

*Mitä hän sanoisi, jos kokeilisit jotain uutta tai rohkeaa?

*Miten hän reagoisi, jos tekisit jotain väärin?

Kun keksit vastauksia näihin kysymyksiin, kuvittele erilaisen vastauksen kuin pelko.

*Voisitko nauraa itsellesi, kun ajattelet, että joku todella haluaisi sinulle vähemmän kuin parasta?

*Voitko vapauttaa osan pelosta hengittämällä sen ulos ja antaa itsellesi vapautta siirtyä eteenpäin?

*Mitä jos antaisit itsellesi Free Pass from Perfectionin seuraavien 30 päivän ajaksi? Aikovat tehdä sen väärin. Anna itsesi oppia. Voit täydentää sen myöhemmin, eikä maailma hajoa.

Sinun ja yrityksesi kannalta on erittäin tärkeää, että nimeät, kohtaat ja poistat pelkosi tehdä sen väärin. Jos et selkeästi jaa työtäsi ja lahjojasi ihmisten kanssa, joita sinun on tarkoitus auttaa, he eivät voi hyötyä kanssasi työskentelemisestä. Ja se on sääli.

Elämä ja bisnes ovat sekaisin. Ei ole olemassa sellaista asiaa kuin täydellisyys. Tekeminen on parempi kuin täydellinen. Me kaikki selviämme hengissä, jos et onnistu tällä kertaa. Seuraavalla kerralla tiedät kuinka tehdä siitä parempi.

Kehotan sinua irrottautumaan pelostasi tehdä se väärin tässä kuussa. Kerro minulle, kuinka sinulle käy. Saatat yllättyä siitä, kuinka paljon pidät vapaudesta oppia tekemällä.

** Kun aloitat toimisto- tai palveluyritystäsi, on hyvä tehdä muutama maksuton tai edullinen istunto saadaksesi kokemusta ja selkeyttä siitä, kenen kanssa haluat työskennellä. Joskus on myös sopivaa tehdä kauppaa jonkun kanssa, jonka työtä todella arvostat ja haluat. Ja on varmasti hyvä antaa pro-bono-työtä jollekin, jolla ei ole varaa palkkaasi tällä hetkellä.

Mutta jos et veloita, et veloita tarpeeksi tai teet paljon kauppoja, sabotoit liiketoimintaasi, et anna asiakkaillesi mahdollisuutta investoida itseensä ja kerrot itsellesi alitajuisesti, että tekemäsi toiminta ei ole arvokasta.

Tämä on vaarallinen trendi, eikä se palvele sinua tai asiakkaitasi. Katso mitä pelkäät ja kerää rohkeus kohdata se. Lupaan, että se on palkitsevaa.